Studiebesök och Case

 

Under fredagen finns möjlighet att medverka i ett av tre studiebesök eller varför inte delta i ett case? I år har du möjlighet att hälsa på i SciLifeLabs lokaler, spana in maskiner för flera miljoner och se dina möjligheter för framtida jobb. Du kan också få hälsa på i Pia Lindbergs labb och kolla på fotosyntetiska mikroorganismer, en bra upptakt för hennes föreläsning! Det sista besöket är till Thermo fisher där ni får träffa civilingenjörer som berättar om deras roll i företaget och ta en tur i deras produktionslokaler. Sist men inte minst får ni den exklusiva möjligheten att delta i ett skräddarsytt ledarskapscase där du får testa på dina färdigheter i grupparbete, prioriteringar och logiskt tänkande. Vid rodret har vi företaget Aneheim consulting och deras anställda, ett underbart gäng gamla “X-studenter”.

 

 

 

Alla studiebesök kommer ske parallellt under fredagen, se schema:

Studiebesök hos Thermo Fisher Scientific

 

Vi är varmt välkomna att hälsa på Thermo Fisher’s site i företagsområdet boländerna. Där får veta både om verksamheten och Thermo Fisher som arbetsgivare. Ni får också träffa gamla Civilingenjörsstudenter inom biotekniks som berättar om sin väg till thermo fisher och vad de gör i deras respektive avdelningar. Allt avslutas med en rundtur i produktionen. Under rundturen kommer några även få testa deras främsta produkt, ett snabb-allergitest.

Studiebesök hos Labb Pia Lindberg och Oommen Varghese- Hälsa på hos forskarna

 

Under lördagen kommer du få höra universitetslektor Pia Lindberg berätta om sin forskning om fotosyntetiska mikroorganismer. Under fredagen har du möjlighet att i förväg få extra insikt genom ett studiebesök i hennes labb där du får se hur man arbetar och odlar fotosyntetiska mikroorganismer i forskningssyfte. Nyfiken på en inblick i framtidens forskning om förnybara ämnen? Detta är studiebesöket för dig!

Ledarskapscase med Aneheim Consulting

 

Aneheim Consulting är ett ungt och expansivt bolag med

hemvist i Stockholm som värderar engagemang, omtanke och

ansvar. Vi är verksamma inom ledarskap och management

med fokus på projektledning och många av kunderna är stora

aktörer inom Life Science-sektorn.

 

 

 

Aneheim Consulting håller ett case under Bioteknikdagarna som har starka influenser från ett av företagets just nu största uppdrag på projektet Nya Karolinska Sjukhuset. Caset behandlar problematiken och utmaningarna i att driva stora projekt som i sin tur är delar i ännu större projekt, att verka i en miljö med kompromisslösa kravspecifikationer, tidspress och att samordna en mängd utomstående aktörer mot ett gemensamt mål. Vi hoppas att caset ska bjuda på en rolig utmaning och en inblick i jobbet som projektledningskonsult.

 

Studiebesök hos SciLifeLab

 

SciLifeLab är ett nationellt centrum för Life Science,

grundat 2010 av våra fyra värduniversiteter KTH, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Här utförs forskning om allt från de minsta molekylerna till hela ekosystem. SciLifeLab är också värd för flera teknologiplattformar inom bioinformatik, bildbehandling, -omics, läkemedelsutveckling och encellsbiologi, för att nämna några. Många av våra medarbetare, både i laboratoriet och i projektledare har en bakgrund inom bioteknik och vi rekryterar kontinuerligt ny personal både till forsknings- och supportfunktioner.

 

SciLifeLabs vision är att vara ett nationellt knutpunkt för molekylär life science.

Vårt uppdrag är:

- Att ge unika och möjliggörande infrastrukturer för att hjälpa ledande forskning inom life-science

- Att underlätta internationellt ledande samarbetsforskning tillsammans med framstående forskare

- Främja översättning av biomolekylära forskningsresultat till varaktiga samhällsmässiga fördelar