Genvägen - BTDs Företagsmässa

 

Vad passar inte bättre när en stor grupp biotekstudenter samlas än en nischad arbetsmarkandsmässa. BTD bjuder in till Genvägen, kom och mingla bland företagsmontrar den 17 november!

 

Här presenteras deltagande företag:

Affibody AB

 

Affibody utvecklar nästa generations proteinläkemedel baserat på bolagets båda teknologiplattformar: Affibody®-molekyler och Albumod™. Affibody®-molekyler är syntetiska proteiner som binder specifikt till önskat målprotein. Albumod™-teknologin, är utvecklad för att öka effekten av proteinläkemedel genom att förlänga deras cirkulationstid i kroppen. Affibody är ett svenskt bolag med Investor AB som största ägare, genom Patricia Industries.

Sveriges Ingenjörer - Ditt liv som ingenjör börjar nu

Sveriges Ingenjörer ger dig möjlighet att börja forma din framtida ingenjörsyrkesroll redan före examen. Vi välkomnar dig till vårt unika nätverk med 145 500 medlemmar där du enkelt kan komma i kontakt med yrkesverksamma ingenjörer inom en rad olika branscher och på mängder av arbetsplatser.

Som studentmedlem erbjuder vi dig träning och stöd inför skarpt läge med allt från cv-granskning och karriärcoachning till hjälp med intervjuteknik. Du tar även del av landets bästa lönestatistik, digitaltidningen Ny Teknik samt aktiviteter som hålls på ditt lärosäte. Dessutom har du möjlighet att teckna förmånliga försäkringar och du har tillgång till experthjälp om något skulle gå snett på sommar eller extrajobbet.

PlantVision

 

PlantVision provides the Life Science market's most complete and qualified offering – CONSULTING, SERVICES & SOLUTIONS.

We are Scandinavia’s leading consultancy for realizing operational improvement. We support pharmaceutical, biotech and medical device companies with a broad range of services and solutions, covering research, development, manufacturing and production lifecycle management.

PlantVision specializes in helping customers to realize greater value from operational change. We combine business insight with specialist expertise and project excellence to help customers reach the market sooner, operate more efficiently, and generate greater sustainable value.

Areas of expertise

Business Consulting, Quality Management, Regulatory Affairs, Business Intelligence, Planning & Scheduling, Manufacturing Information, Manufacturing Automation, Laboratory Information, Plant Asset Management, Application Development, Systems Integration, and IT Infrastructure.”

ÅF Industry

 

ÅF är ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Sedan 1895 har vi bidragit till våra kunders utveckling och framgång. Genom att kombinera olika teknikområden och kompetenser skapar vi lönsamma, innovativa och hållbara lösningar för en bättre framtid. Vår bas är i Europa men vår verksamhet och våra kunder finns i hela världen.

ÅF och bioteknik

ÅF hjälper företag inom Life Science med helhetsåtaganden eller att hitta rätt resurshjälp och spetskompetens inom en mångfald av nischer. ÅF levererar hela projekt eller delar av utvalda delprojekt med moderna verktyg och kvalitetssystem som genomgått åtskilliga auditeringar. ÅF analyserar, utformar, bygger upp och tar ansvar för hela tillverkningsprocessen – från produktion av verksamma ämnen till slutformulering och förpackning av läkemedel. ÅF har resurser inom alla nischer, från auditörer med uppdaterad expertis kring de senaste regulatoriska kraven till drivna projektledare och erfarna valideringsledare.

AstraZeneca

Vi är ett globalt, innovativt bioläkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel.

Vårt primära fokus är forskning, utveckling, tillverkning och marknadsföring av receptbelagda läkemedel för behandling av sjukdomar inom områdena: Hjärta/kärl och metabolism, andningsvägar, inflammation och autoimmunitet, samt onkologi.

Vårt syfte är att flytta fram gränserna för forskningen och ta fram läkemedel som förändrar liv.

I Sverige är vi 6 700 medarbetare, fördelade på 2 500 i Göteborg och 4 200 i Södertälje.

I Södertälje har AstraZeneca en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel. Dessa står för mer än 35 % av AstraZenecas totala försäljningsvärde.

  • I Södertälje har vi fokuserat på jämställdhet och mångfald över längre tid. I dag är 50% av våra chefer kvinnor.
  • De läkemedel som levereras från Sweden Operations står för mer än 35 % av AstraZenecas totala försäljningsvärde.
  • 4 av koncernens 5 största läkemedel - räknat i försäljning (Nexium, Symbicort, Pulmicort och Brilinta) produceras här.
  • Om man tittar på volymer produceras årligen cirka 10 miljarder tabletter i Södertälje, men även ett betydande antal inhalatorer (turbuhalers), injektionsflaskor och flytande lösningar – för export till hela världen. Vi har också en egen tillverkningsanläggning för aktiva substanser, så kallad API-produktion.
  • Tillverkningsenheten i Södertälje har också flaggskeppsstatus i AstraZenecas produktionsnätverk. Den är bolagets globala lanseringssite för nya läkemedel i form av tabletter och kapslar. Det innebär att det finns särskilda funktioner på plats för att ta över och utveckla storskaliga produktionsmetoder för nya läkemedel i ett nära samarbete med vår forsknings- och utvecklingsorganisation.
  • AstraZeneca exporterade läkemedel från Sverige för 40 (44) miljarder kronor 2016 (2015). Detta motsvarar ungefär 3,4% av den totala svenska varuexporten och gör AstraZeneca till ett av Sveriges största exportbolag.

Cepheid AB

Cepheid är ett av världens snabbast växande företag inom molekylärdiagnostik. Företagets unika diagnostikplattform används över hela världen och gör en skillnad för patienter eftersom diagnos och val av behandling underlättas av testresultaten. Cepheid erbjuder ett brett sortiment av diagnostikprodukter inom virologi, bakteriologi och onkologi som kan möta morgondagens krav på säker, snabb och flexibel diagnostik såväl i västvärlden som i länder med begränsade resurser. Globalt representeras företaget av huvudkontor i Sunnyvale, Kalifornien; sälj -och

marknadskontor i bl. a Toulouse, Frankrike samt teknologi och kemicenter i Bothell, Washington. Cepheid AB, som ingår i Cepheidkoncernen,är beläget i Solna och har över 200 anställda inom framförallt produktion, kvalitetskontroll, forskning och utveckling.

Vanadis Diagnostics

 

Vanadis Diagnostics grundades 2014 av forskare med bakgrund i bioteknik-branschen med målet att utveckla nya innovativa tester inom molekylär diagnostik. Företaget växte stadigt under de kommande åren och är sedan 2016 ett dotterbolag till PerkinElmer, ett globalt bolag med 7 600 anställda i 150 länder. Vanadis utvecklar för tillfället ett komplett system för detektion av kromosomavvikelser hos foster under pågående graviditet baserat på ett blodprov, s.k. NIPT. Systemet är baserat på

avancerad DNA-teknik och utvecklas av en grupp forskare och ingenjörer med kompetenser i bioteknik, optik, bildanalys, statistik och programmering.

Vanadis söker löpande nya duktiga medarbetare som vill ta sig an en utmaning och arbeta i en spännande och ständigt utvecklande miljö, med möjlighet att jobba på det lokala kontoret i Sollentuna eller gå vidare inom PerkinElmer ute i världen. Vanadis har rekryterat flertalet examensarbetare och anställda från de olika bioteknik- och bioinformatik-inriktade ingenjörsprogrammen sedan flera år tillbaka och ser alltid fram emot nya kandidater.

Hos oss kan du hitta utmaningar inom DNA-teknik, processoptimering, robotsystem och automation, mikroskopi, bildanalys, mjukvara, customer support, marketing och mycket mer. Kom och prata med oss i vårt bås under Genvägen, och lyssna gärna på vår lunchföreläsning kl.12 samma dag!

iGEM

iGEM är en tävling i syntetisk biologi som anordnas årligen av Massachusetts Institute of Technology (MIT). Nära 300 studentlag från universitet runt om i världen tävlar mot varandra med sina forskningsprojekt, som presenteras i Boston på hösten. Uppsala Universitet har varit aktiv i iGEM sedan 2009, vunnit guldmedalj varje år och dessutom nyligen vunnit den prestigefyllda titeln “Best Hardware 2016” med ett mikrofluidiskt chip.

iGEM Uppsala 2017, årets lag, består av 20 studenter från olika länder,

alla med ett stor intresse för bioteknik. Årets projekt har varit att syntetisera crocin, en beta-karotenoid som har en stor variation av medicinska egenskaper och industriella tillämpningar. Crocin är en antioxidant, cancerhämmande och ett potentiellt neuroprotektivt medel. Ämnet är också färgämnet i saffran och skulle kunna användas som ett naturligt färgämne för kommersiella tillämpningar och inom forskning.

När ni träffar oss på Genvägen har vi precis tävlat och presenterat våra resultat i Boston, vi berättar gärna om hur det gick!